Integer & Transparant

"Walk your talk"

Walk your talk’, ‘Zeg wat je meent en meen wat je zegt en handel steeds naar je woord’.

Of het nu gaat over je bedrijf, je producten of je personeel… wees steeds integer en transparant. We hebben het hier niet over concrete maatregelen of extra acties die je kan opnemen in je werkgelegenheidsplan. Aandacht voor een integer en transparant beleid kan wel het verschil maken in het slagen of mislukken van al je inspanningen op vlak van personeel en organisatie.

Wanneer je open en transparant communiceert en je woorden duidelijk maakt met daden, geven je werknemers je doorgaans meer krediet, ook als het minder gaat, of als je niet onmiddellijk een antwoord hebt op hun vragen. Een dergelijke houding zorgt voor loyaliteit en trots om voor jouw bedrijf te werken. En dit geeft goesting, een loopbaan lang. Dat geldt zowel voor oudere werknemers als voor de jongere generaties.

Want meer dan ooit hangen de motivatie van medewerkers, hun stressgevoeligheid en hun werkbaarheid in het algemeen samen met de mate waarin ze zich verbonden voelen met hun werk. Voelen ze zich thuis op hun werk, spreken zij er met fierheid over, hebben ze een ‘familiegevoel’?

Maar hoe zorg je daar concreet voor? Hieronder volgen enkele pistes:

  • Investeren in open en transparante communicatie
  • Eerlijk en met respect omgaan met elke werknemer
  • Werken aan positief imago als werkgever
  • Kwaliteit, hygiëne en veiligheid hoog in het vaandel